Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@09:01:22 GMT

سفیدپوشان آسمانی، درمانگران آلام زمینی

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۱۲۲۲

سفیدپوشان آسمانی، درمانگران آلام زمینی

اگر با نگاهی واقع‌بینانه به تلاش‌ها و زحمات پرستاران گرانقدر کشورمان بپردازیم به خوبی متوجه خواهیم شد که شایسته آنان است که در روز ولادت بانوی بزرگی همچون زینب کبری(س) از آن‌ها یاد شود و مورد تجلیل قرار گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، در تقویم رسمی کشورمان ایران، یک روز به نام پرستاران عزیز نامگذاری شده که این مناسبت گره خورده به سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) تا حق معنوی سفیدپوشان سلامت به درستی ادا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حضرت زینب(س)، که اسطوره صبر و وفاداری بود، در واقعه کربلا نمونه‌های بارزی از ایثارگری و در واقع پرستاری را به عینیت رسانید تا الگوی همیشگی برای پرستاران باشد.

واقعه کربلا و روز عاشورا دارای لایه‌های زیادی است که هر کدام می‌تواند درس زندگی برای انسان‌ها باشد اما نقش حضرت زینب(س)، که به‌عنوان یک زن در این اتفاق حضور داشت، مثال‌زدنی و غیرقابل وصف است.

شاید برخی افراد تصادف مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار را بی‌مورد دانسته و ادعا کنند که این بانوی بزرگوار در زندگی خود پرستار نبود‌ه‌اند، اما اگر فقط نگاهی به روز عاشورا و دوران اسارت بیاندازیم نقش محوری پرستاری را در سیره رفتاری حضرت زینب(س) می‌توانیم به خوبی مشاهده کنیم.

رهبری امت چند 10 نفره در زنجیر اسارت، رسیدگی به مجروحین و اسرا، شجاعت و مقاومت در برابر بحران‌ها، تحمل سخت‌ترین لحظات از جمله مشاهده بریده شدن سر برادر توسط دشمن ظالم، مراقبت از خیمه‌ها، دفاع از کودکان در لحظه‌هایی که گوشواره از گوششان جدا می‌کنند و خاموش کردن آتش لباس آن‌ها، مراقبت از امام سجاد(ع) که بیمار کربلا بوده و دچار تب و لرز شده و حفظ حریم و ناموس اهل بیت در برابر نگاه هرزه نامحرمان از جمله نکات برجسته حضور حضرت زینب کبری(س) در واقعه عاشورا بوده که همه این‌ها مظهر پرستاری است.

حال اگر با نگاهی واقع‌بینانه به تلاش‌ها و زحمات پرستاران گرانقدر کشورمان بپردازیم، به خوبی متوجه خواهیم شد که شایسته آنان است که در روز ولادت بانوی بزرگی همچون زینب کبری(س) از آن‌ها یاد شود و مورد تجلیل قرار گیرند.

از این سطر به بعد می‌خواهم قلم خود را بر روی دلم تنظیم کنم و با ارادت قلبی نوشته‌ای را برای پرستاران عزیز به نگارش درآورم و البته پیشاپیش از تمامی اساتید عرصه رسانه به‌دلیل برهم خوردگی نظم این نوشته پوزش می‌طلبم.

یک سالی می‌شود که ویروسی به نام کرونا پا به بسیاری از کشورهای دنیا گذاشته و این پرستاران بودند که در کنار همه سختی‌های قبل از شیوع بیماری کرونا مانند کم بودن حقوق و مزایا و امکانات باید با چالشی جدید به نام "کووید 19" رو به رو می‌شدند و حال آنکه این بیماری جان آن‌ها را هم به خطر انداخته است.

پرستار عزیز روز پرستار بر تو مبارک؛ تو که حدود یک سال در لباسی گرم و طاقت فرسا با ماسکی چند لایه به سر می‌بری و درحال مراقبت از بیماران کرونایی هستی.

پرستار روزت مبارک؛ تو که 11 ماه نتوانستی عزیزترین عزیزانت را به آغوش بکشی و مجبوری فقط از پشت شیشه‌های مجازی صدا و تصویر بهترین‌های خود را ببینی و بشنوی.

پرستار روزت مبارک؛ تو که نزدیک به یک سال رنگ روزهای خوش را کمتر دیده‌ای و غم از دست دادن نزدیکانت، دوستانت و کسانی که برای درمان پیشتان آمده‌ اما در کنارتان جان داده‌اند، بر روی شانه‌های شما سنگینی می‌کند.

آخرین روز پرستار قرن 300 مصادف شده با سنت همیشگی یلدا که سال‌های گذشته بهانه‌ای بود برای یک شب کنار هم بودن اما یلدای امسال رنگ کرونا به خود گرفته و متفاوت شده، ما به احترام شما پرستارهای مهربان یلدا را بدون دورهمی‌ها برگزار می‌کنیم تا ذره‌ای بتوانیم محبت‌های شما را جبران کنیم.

از مسئولان هم می‌خواهیم که نگاه عمیق‌تری برای حمایت از پرستاران داشته باشند و خبری خوشحال کننده در روزی که متعلق به آنان است بدهند تا کمی از خستگی آن‌ها در رفته نه اینکه با کارهای تبلیغاتی و سوت قطار و زنگ کلیسا خود را راضی و از این روز به آسانی عبور کنند.

سیدمرتضی رضویان

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حضرت زینب س زینب کبری س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096598 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مراسم یادبود «خبرنگاران آسمانی» در قزوین برگزار می‌شود
  • نشانی یوسف آسمانی به زمین رسید
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • پدر شهید حسین خندانی آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر شهید آسوده در دزفول
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون